instagram #יש_לכם_אינסטגרם? יש לנו חופשה במתנה לחלק לכם!
053-7102700דברו איתנו
לא מצאתם מה שחיפשתם? אנחנו כאן
כניסה
סגירה
נגישות
חיפוש
סינון תוצאות
הפסגה צימרים ומלונות בוטיק
בדקנו. אתם יכולים לנפוש בשקט
חפשו צימר או מלון בוטיק
מה בא לכם?

מה אנחנו מציעים?

אזור בארץ
  • איזור הדרום
  • המרכז וירושלים
  • צפון
  • גליל מערבי
  • גליל עליון
העדפות אישיות
  • במתחם מבודד
  • באווירה רומנטית
  • ליד הים
  • אירוח טבעוני
פינוקים שחייבים
  • בריכה פרטית
  • ג'קוזי ספא פרטי
  • בריכה פרטית מחוממת
  • בריכה במתחם
  • בריכה מחוממת במתחם
עיצוב
  • מבני אבן
  • אדריכלי
  • עיצובים מיוחדים
  • מערות רומנטיות
מתאים ל
  • בעלי מוגבלויות
  • שומרי שבת
  • זוגות חברים
  • אירועים מיוחדים
  • על האש
כדאי לבדוק
  • מבצעים והטבות
  • בלעדיים לאתר
  • חדשים במדריך
  • 20 הנצפים ביותר
מיוחדים
  • ארוחות שף במקום
  • סיור בווידאו
  • מקבלים כלבים
  • מתאים לירח דבש
  • מתאים לעונת השלג
  • נוף פתוח
עד
זוג
משפחה
קבוצה
יוצגו מקומות המתאימים לזוג
הוספת חדר נוסף
הוספת חדר נוסף
אישור
תמצאו לנו משהו

מסעדות מומלצות בארץ

Julian - ג'וליאן

בר מסעדה.
חידוש מרענן בנוף המקומי המציע אלטרנטיבה אמיתית, איכותית ותוססת לתרבות הבילוי בערב בגליל.
הקומה השניה של בית המכס הישן בראש פינה עברה שיפוץ יסודי שהעניק לה חיים חדשים, והעשיר את מראה המתחם כולו.
השיפוץ, אשר נתן כבוד למבנה ולחומרים המקוריים, מדגיש את אבן הבזלת ממנה עשוי המבנה גם בעבודת עיצוב הפנים (סטודיו מיכאל אזולאי) הרצינית שנעשתה במקום.
השימוש בחומרים חמים בפנים המבנה משלים את האבן ויוצר את האינטימיות המתבקשת. התאורה יוצרת את האווירה המתאימה, יש דלפק באר גדול ופעיל במרכז החלל ולצדו נישות ישיבה שקטות, גלויות ונסתרות, המשקיפות מן הקומה השניה של המבנה בן 100 השנים על רחובה הראשי של Downtown ראש פינה.
הבאר ראוי לשמו ומציע את כל אפשרויות האלכוהול. המטבח, אשר עובד לפי תפריט שהוכן בידי השף יובל חרותי, מדויק ומציע מנות המספקות הן את מי שבא עם רעב קל (כדאי לנסות את הקרפאצ'ו העסיסי המלווה בלחמניות קטנות ועגולות שנאפות במקום) והן את הרעבים ממש במנות בשרים מאופיינות בהשפעה צרפתית ואסייתית. המקום מציע גם מבחר מנות סושי טריות- כל יום, כל היום.
גם אם תגיעו בשעות הלילה המאוחרות תמצאו את המקום שוקק חיים ואולי בכך יתרונו הגדול. אי אפשר שלא להזכיר שעל חלק ניכר מהאווירה המיוחדת במקום אחראים הבעלים שפשוט אוהבים את חיי הלילה.
שעות הפעילות:
א - ש מהשעה 12:00 ועד אחרון האורחים
Julian
דרך הגליל 46, הכביש הישן, ראש פינה

ראש פינה
Palacio- פלסיו
בקומת הכניסה למלון המיוחד בפני עצמו (Palacio, פרטים באתר זה) נמצאת מסעדת המלון השוכנת במבנה היסטורי עתיק עם תקרות אבן מקומרות, וקשתות אבן מרהיבות.

במסעדה - חדרים פרטיים ואינטימיים לאירועים מיוחדים, חדר ה- VIP, החדר הרומנטי, חדר מרתף היין, וחדר פרטי. התפריט מבוסס על המטבח הצרפתי-קליפורני.

במלון ובמסעדה ניתן לקיים אירועים פרטיים כמו מסיבות ימי הולדת, נישואין, חתונות אינטימיות, כמו כן ניתן להזמין למקום קייטרינג חיצוני.

במסעדה באר מים חיים עמוקה ועתיקה שהתגלתה בזמן השיפוצים על פי האגדה המקומית זריקת מטבע זהב לבאר מושכת אל הבאר את מלאך המשאלות המברך את המחפשים אותו באושר ועושר, ישיבה על שפת הבאר ושתיית מימיו, מברכת את המייחלים לו בעור בהיר, חלק וצעיר.

כמו כן מספרת האגדה כי אלו השסועדים את ליבם בחדר הרומנטי יזכו לביקור מלאך האהבה שיפזר לעברם את קסם הרומנטיקה שתגרום להם לאהבה עזה לנצח.

המלון והמסעדה ממוקמים בלב קריית האומנים של העיר צפת, ברח' י"ב 90, מרחק פסיעת רגל מגלריות הציירים והאומנים, ומרחק הליכה מהעיר העתיקה, מקווה הארי, ובתי הכנסת העתיקים של צפת.
<div align="left" dir="ltr">
Located in a Historical 900 years old 14th Century Mameluke era former Palace. Palacio
Domain-Luxurious
Boutique Hotel, boast a unique and magnificent fine dining restaurant considered among the
most beautiful
of Israel.

Palacio restaurant is ideal for secluded romantic dinners with tasty dishes! And to celebrate
private and intimate events in a luxurious atmosphere In addition, the restaurant boast
intimate rooms for
exclusive and special events. They are:The Romantic Room - The V.I.P.Room -The Private
Lounge and the
Magic Well room the food is partly California and French. Palacio Hotel and the Restaurant
accommodations can be
available for intimate events, birthdays, anniversaries, and other functions
</div>
צפת
אורי בורי

דגים, פירות ים.
היו היו שני חברים: אורי ועוזי. אמא של אורי החליטה להבדיל בניהם דרך שמם: לאחד קראה עוזי בוזי ולבנה קראה אורי בורי ומכאן השם ה"קוסמופוליטי".
על המבנה בו שוכנת המסעדה:
אורי זוכר את המבנה מימי מלחמת השחרור בימים בהם גרה בו משפחת מנשה שעסקה במכירה של נעליים משומשות. החברה לפיתוח עכו קנתה את המבנה שנשאר מוזנח. באמצע שנות השמונים בא יזם ולקח את המקום שיפץ אותו וקרא לו "טורקי על החומות”.בשנת 97 רכש אורי את הזכויות במקום. המבנה קיים מתחילת התקופה העותומאנית.
על פי סיפורים הבניין קרס חלקית והושלם מחדש עם אותם אבנים ולפי סימוני הסתתים. במתכונתו הנוכחית, קיים המבנה כבר 200 שנה.
אורי מעולם לא למד טבחות ומעולם לא עבד תחת שף בשום מטבח. מכיוון שכך, לא היה כבול למוסכמות בכל הקשור להכנה והתיבול. לדבריו כל העניין טמון בגישה ובטעמים השונים.
במסעדה מגישים אך ורק מאכלים שאורי אוהב! לא יוגש מעדן, גם אם הוא בעל שם עולמי, אם אורי לא אוהב אותו.
טעמתי את הסשימי במתכונת שאורי הרכיב. הסשימי הוא דג נא ואורי מגיש אותו בשילוב סורבה ווסאבי ומוגש על לחם עם חמאת הבית. בשתי מילים: גן עדן.
ארוחת הטעימות, המומלצת, מהווה בילוי מתמשך: מרכיבים עם המלצר את הטעמים הרצויים, ונותנים לו להפתיע. משלמים רק על מה שאוכלים, אבל הבעיה היא שקשה לעצור. הסביצ'ה מופלאה (נתחי אינטיאס בלימון שמן זית צלפים ובצל סגול), הסרדין הממולא בעשבי תיבול ועובר טיגון עמוק, פירות הים, הדגים הטריים וזה פשוט לא נגמר...
מי שמעוניין במנה עיקרית מסורתית- כדאי שיתעניין בדגים הטריים שנתפסו היום. נסו את הבאס בקדירה, ואי אפשר לצאת משם בלי איזה קוקי סנג'אק על הלשון – הצדפה של ז'אק הקדוש מסאן סבסטיאן. התיאור הארוך הזה לא מגיע לקצהו של הטעם העדין שמתמוסס לו בתוך הפה.

עכו
בית גני
מסעדה כפרית רומנטית וכשרה, בישוב אושרת.
כבר במבט אחד ניתן להתרשם כי מדובר במסעדה מסוג שונה: התחושה במקום באוירה חמימה כפרית ורומנטית במיוחד. המקום עוצב ע"י בעלי המקום (דני ואיריס) והוא מדבר בעד עצמו, כל עבודות העץ מעץ מלא וטבעי בעבודת יד. הנוף משקיף אל הרי הגליל, וברקע מפרץ חיפה. ירוק בעיינים, עץ במגע וניחוח תבשילים באף.

המקום אינטימי ומחבק, וחלונות גדולים פעורים בכל פינה אל עבר הירוק המדהים שבחוץ: הרי הגליל וברקע מפרץ חיפה. העץ המשמש לרהיטים נעשה בעבודת יד ע"י אמן עץ מוכשר למדי, התבשילים מוגשים בכלי קרמיקה יפהפיים, וכל דבר אומר: ברוכים הבאים אל הכפר. אגב, המארחים המיוחדים מפעילים גם צימר איכותי במקום.
הארוחות במקום מוקפדות עם נגיעות מיוחדות, והן מוגשות בכלי קרמיקה יפייפים בעבודת יד.

לדוגמא:
עוף מבושל עם זיתים וטימין, כבד עוף ביין ונענע, מאפי בצק עלים הממולאים בבשר וירקות ומוקרמים ברוטב פטריות טריות, פשטידת תירס וירקות, ועוד לא דיברנו על הלחם והלחמניות שנאפים במקום, או על סלט העלים הצרפתי...

מסעדת "בית גני" הינה חלק ממתחם "אביב בבקתה" הכולל צימר איכותי במיוחד וחדר ספא לקבלת טיפולים מפנקים ומקצועיים והשילוב בינהם מתאים לזוגות המחפשים רומנטיקה ופינוק מושלם (ניתן לשלב חבילה הכוללת ארוחה זוגית וטיפול ספא זוגי מפנק).

המסעדה מארחת עד 30 סועדים בהזמנות ובתאום מראש.
ניתן לערוך אירועים ימי הולדת, ימי נישואין, הצעות נישואין, סדנאות כנסים ועוד.

ישנם מבצעים משולבים ומעניינים של המתחם, לימי השנה השונים, כדאי להתייעץ עם המארחים.
אושרת
בית שלום
בית שלום, מלון בוטיק ומסעדה במטולה
מסעדת ;בית שלום;, קפה וגלריה
את מלון הבוטיק בית שלום; אין צורך להציג. מדובר במתחם איכותי ביותר המעניק לאורחיו את מטולה במיטבה: יפהפיה, איכותית, מפנקת ורומנטית- והכל בעטיפה רכה ונעימה של נופש יוקרתי איכותי.
מסעדת בית שלום במטולה
משיקה תפריט בשרים חדש

נתחי עגל טריים ומיושנים בגריל, בתנור ובבישולי קדירה
המבורגר אנטריקוט, רגל קרושה, צ'וריסוס טלה ועוד..

לאחר 8 שנים בהן התבסס תפריט המסעדה על המטבח הצמחוני, החליטו בני הזוג, מרים וחיימקה הוד, בעלי אחוזת בית שלום, לתת מענה לאורחיהם הרבים, ובימים אלו משיקים במסעדת בית שלום את תפריט הבשרים החדש.
שף אסף אוטולנגי הכולל מבחר בשרים מנתחי עגל איכותיים. כל נתח זוכה לטיפול ייחודי המתאים לו, תוך כדי תהליך יישון במקום עליו אחראי שף המסעדה, אסף אוטולונגי. מנות הבשר בתפריט החדש נעשות בגריל, בתנור ובקדירות. בין המנות: נתחי פילה, אנטריקוט וסינטה מבקר עגל, צ'וריסוס טלה, המבורגר אנטריקוט, קבב טלה בחציל וטחינה, רגל קרושה עם לימון וחזרת ועוד.. לכל המנות העיקריות רטבים ותוספת לבחירה. לצד אלה, הוחלט להמשיך במסורת רבת השנים ולשמור גם על התפריט החלבי-צמחוני הכולל דגים טריים: פורל, סלמון, מבחר גבינות מהמחלבה הביתית של חיימקה הוד, קישים, מאזטים משתנים על פי יבול העונה, קינוחים מעשי ידי מרים הוד ועוד.

סיפורו של מקום
מסעדת בית שלום שוכנת בבית אבן עתיק, מסוף המאה ה – 19 אותו בנו ובו דרו ראשוני המתיישבים במטולה.
חיימקה הוד, דור שלישי במטולה, הוא הרוח היצירתית בבנית המסעדה, שימור המבינה ושחזורו. בשתי ידיים הוא בנה, תכנן ושיפץ לפרטים את הבית המקורי שעמד בלב המושבה לפני למעלה ממאה שנים. רעייתו מרים, היא האחראית על עיצוב הפנים. היא תכננה, שלבה פרטי ריהוט יחודיים, ויצרה בה גלרית אומנות בו מוצגות מבחר מעבודותיה. בית האבן עטוף באווירה אינטימית, קריר ונעים בימי הקיץ החמים בקיץ

* שעות פתיחה: 09:00 עד אחרון האורחים במקום
* במקום בר יינות ומשקאות אלכוהוליים
* ארוחות בוקר מוצעות עד השעה 12:00, מומלץ להזמין מקום מראש
* עסקיות צהריים מוגשות בין 13:00 – 16:00, מומלץ להזמין מקום מראש

באחוזת בית שלום: 13 יחידות אירוח זוגיות, מתוכן 8 מיני סוויטה, 2 סוויטות בינוניות ו- 3 סוויטות חדשות ומפוארות במבנה העתיק, וחדרי ספא.

מלון הבוטיק - בית שלום מטולה - טל' - 057-7707845, 04-6940767,
אתר- www.beitshalom.co.il

ארוחת הבוקר המוגשות במקום ושלל המטעמים מבוססי תוצרת המשק הביתי של מרים וחיים קנו להם חוג מעריצים ממטולה ועד אילת, ולכן פתח הזוג את שעריו גם לסועדים מבחוץ. אז גם אם אתם לא לנים ב;בית שלום; וחשקה נפשכם בארוחת איכרים כיד המלך או ארוחה רומנטית עם קורטוב נוסטלגי, זה המקום.

הודות לטעמים והעושר המפתיעים כל פעם מחדש, המאכלים המוגשים במסעדה הם חוויה קולינרית בזכות עצמה. באשר לאווירה, בית המסעדה העתיק ופינות החמד בגן סביבו, משרים רוגע ואינטימיות לאורך כל שעות היום. בימים קצת קרירים של קיץ, או בחורף כשטיפות הגשם תלויות כמנסרות על החלון, תוזמנו לשבת בפינות הישיבה הנעימות בתוך הבית העתיק, ולהתענג על חומה של האח הבוערת.

ארוחת הבוקר ב;טעם של פעם
עם התיישבותכם יוזרמו לשולחנכן המנות שבחרתם, צלוחיות על גבי צלוחיות מתוצרת המשק הביתי. החל בגבינות שמגבן חיים, דרך היוגורט (מחליבת הבוקר), הריבות (ריבת שזיפים מהמטע וריבת תאנים מעץ בן כ – 100 שנה שיובא מדמשק על ידי סבו של חיים), הדגים הכבושים ולחם האיכרים המשובח, ועוד על זו הדרך עם שלל מטעמים שיונחו בזה אחר זה על שולחנכם.

לשוחרי הבריאות מבינכם ראוי לציין כי כל המאכלים המוגשים ב;בית שלום הם בריאים להפליא, ומתוך מחשבת תחילה. כך למשל הגבינות של חיים אינן שמנות, שכן השמנת הופרדה מהן בתהליך מוקדם.

בשיטות שלמד מהוריו חיים מפריד את השמנת של החלב בספרטור;, מכשיר מפריד עתיק שהיה מצוי בכל בית איכרים במושבה. לכן הגבינות שהוא מגבן אינן עתירות שומן. אבל אם לשמנת דאגתם, הסירו דאגה מליבכם. מבין הצלוחיות שיוגשו אחר כבוד לשולחנכם בארוחת הבוקר לא יפסחו על צלוחית השמנת. קיימאק קוראים לה בשפה המקומית מזה שנים. זוהי השמנת של פעם! וכמוה לא אכלתם.

ארוחות צהריים וערב רומנטיות :
פרט לארוחת הבוקר משלבים במסעדת בית שלום אוסף של מנות חדשות על טהרת המטבח הכפרי צמחוני–חלבי המבוססות גם הן על מרכיבים מהמשק הביתי.

מבין הארוחות המוגשות תוכלו למצוא ארוחות דגים (עשויים בתנור העצים ומוגשים עם אורז בר חום), סלטים טריים ועשירים, מרקי איכרים המוגשים עם לחמים כפריים, פשטידות איכרים צמחוניות (מעולות, ומומלצות!), ארוחות גבינה ויין, והכל בפשטות כי זה סוד הקסם והטעם, ובנדיבות, כי זה, חלק חשוב באירוח.

ולסיום - גם אם רק לארוחת בוקר קפצתם, עשו עמכם עונג קטן ואל תפסחו על אחת מהעוגות של מרים. מרים אופה רק שלושה סוגים של עוגות, אבל כל אחת מהן היא פשוט שירה. עוגת התפוחים למשל, היא ממתכון של הסבתא רבא, המועבר במשפחה מאם לבת. תוסיפו לזה תפוחים שנקטפו במטע – וקיבלתם טעם גן עדן.

* שעות פתיחה: 09:00 עד אחרון האורחים במקום
* ארוחות בוקר מוצעות עד 12:00 בצהריים
* מומלץ וכדאי להזמין מקום מראש
מטולה
הסעודה בגן עדן
במעלה הר כנען הנישא מעל שכונותיה העתיקות של צפת, ממוקמת מסעדת גן עדן הצופה אל הר מירון הנשא ממערב ואל כל העמק המשתרע בתווך.

את השם הציעה אמא של יעל, בעלת המסעדה והשפית, שחשבה שהשם יחייב את המקום לעמוד בצפיות הגדולות.

המסעדה יושבת במבנה אבן משנת 1920 שניתן כמתנת חתונה לאחד מבני המשפחה הנמצאת כשמונה דורות בצפת. הרצפה היא רצפת אריחים מאוירים מקורית, כאשר בכל חדר עיצוב המרצפות שונה.

חדר הכניסה מאפיין את חומו של המבנה כמו הפסנתר, קמין העצים והשולחן המשפחתי העגול שהביאה יעל מבית הוריה.
החדר הגדול הוא חדר האוכל, והחדר ממול, אשר מיועד לסועדים הרומנטים- מאופיין בעיצוב המשרה אווירה אינטימית.
בימי הקיץ, משמשת המרפסת בחזית גם היא לסועדים, המוזמנים לצפות אל הנוף הקסום.

יעל, השפית של המסעדה, נולדה למשפחת מסעדנים וגדלה למעשה בתוך המסעדה של סבתה שהייתה ממוקמת ברחוב גורדון בתל אביב.

מטבח המסעדה בניהולה יוצר ארוחות דגים וארוחות צמחוניות.
ייחודו בכך שכל החומרים מיוצרים במקום:רטבים, לחמים, קיסונים, קלסונס, קינוחים ועוד.


הקלסונס – כיסוני הגבינה הצפתית שעשויים מגבינה צפתית מלוחה ממחלבות המאירי, הנמצאות מדורי דורות בצפת, אפויים בחמאה ומוגשים על מצע עישבי תיבול עם צימוקים ואגוזים.

הדגים מגיעים טריים היישר מאילת ונאפים בתנור אבן עם עשבי תיבול רעננים, יין ושמן זית.

המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות של צפת.
צפת
מורל- מטבח גליל
מסעדת "מורל מטבח גלילי", נפתחה על חורבותיה של נגריה שעמדה במקום משנות ה- 70 . המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי אירופאי המשלב חומרים טבעיים, במבוק ועץ היוצרים אוירה אינטימית חמימה.

התפריט כולל מנות העושות שימוש בעשבים ייחודיים לאזור הגלילי כמו: ג'רג'יר, אלת, וקוץ האקוב, מתובל בתבליני פרא וניחוחות הנפוצים באזור דוגמת מרווה, רוזמרין ולואיזה.
בין מנות הפתיחה: קרפצ'יו סינטה מיושן בליווי פטריות פורטובלו יחד עם סלט גרגיר ורגינה פרמז'ן, רביולי צאן (השף משתמש בגבינות של עדנה ממצפה אבירים) עם פטריות יער, מרווה ושום, וקבבון טלה ברוטב יוגורט עם עשבי תיבול גליליים, המוגש בתוספת חציל בלאדי קטן וסלט אבירים שתיבולו מענג למדי את החיך.
בתפריט העיקריות מוצעים בין השאר פילה עגל ברוטב פטריות יער ושמנת בתוספת פירה וירקות העונה ואוסובוקו טלה ברוטב איטלקי כפרי בתוספת פירה בטטה. לצידן ניתן להזמין שרימפס מוקפץ בחמאת פפריקה, שום, יין לבן ובזיליקום, ומנה מפוארת של קסרול פירות ים, בה "תדוגו" מכל טוב הים: סרטנים, מולים, שרימפסים, קלאמרי וקוקי סאן ז'אק (סקאלופ) המשתכשכים להם ברוטב נורמנדי. לתפריט נלווים יינות מיקבי בוטיק גליליים.

השף לירז קריספין (לשעבר שף ראשי של "קלודין" ביהוד), עבר לגליל מהמרכז לפני כשנתיים בעקבות כמיהתו לרוגע, לשקט ואהבתו לנופי הגליל וניחוחותיו. אהבתו לבישול בלטה כבר בהיותו ילד בבית סבתא בשכונת מקור ברוך בירושלים. בתור ילד קטן נהג לבלות שעות ארוכות במטבח של סבתו, דור עשירי בארץ, שם נהגה לבשל יחד עם שכנותיה.
קריספין למד בישול באזור קזמל שבמקסיקו ויצא בסיום הלימודים למסע קולינארי ברחבי אירופה: עשה סטאז' במסעדת "ג'ליאניז" במילאנו, ונדד לצרפת וספרד. בעקבות מסעותיו בעולם והתנסויותיו במגוון מטבחים פיתח את סגנונו האישי באוכל.
פתוח: ב'- ו' החל מ: 18:30
שבת: 17:00 ועד אחרון הלקוחות
אבירים
מסעדת ארגמן
מסעדת "ארגמן" שוכנת בלב יער ביריה שבישוב עמוקה, בנוף גלילי שקט ופסטורלי. מדובר במסעדה כפרית- איכותית.  
המטבח של "ארגמן" מציע תפריט יצירתי מתוצרת מקומית בניחוח ביתי, מנות המשלבות מרכיבים מקומיים עונתיים הגדלים בשדות הגליל.

במקום מוגשות ארוחות בוקר, צהריים וערב. התפריט משתנה לפי עונות השנה.

השפית ליאת מציעה תפריט מורכב ממבחר דגים, פסטות, מאפים, סלטים ומנות שמאפיינות מטבח כפרי אותנטי, בין השאר מוגשות גבינות מעשה יד, דגים בעשבי תיבול, פסטות בהכנה ביתית, מבחר לחמים ומאפים תוצרת בית, ירקות בעשבי תיבול, גמבה בשום ושמן זית, פיטריות ממולאות צנובר ופסטו, תאנים במילוי גבינת עיזים, רביולי ממולא בתרד, פטריות, גבינת ריקוטה שמוגש ברוטב שמנת ועגבניות, מנות אחרונות, יין ביתי, ריבות ביתיות ועוד...
                                                                    
                                                                  
עמוקה
מרכבה
אם עוד לא ביקרתם בקדיתא, מצפה לכם חוויה שלא זוכים בה כל יום... מרכבה הינו מרכז המאפשר חוויה שלמה של חזרה אל הטבע והבנת קדושתו ופשטותו.
מרכבה ממוקמת בקדיתא על הרי מרון, בלב הגליל, איזור ירוק בו בעלי חיים רועים חופשיים והחיים בהרמוניה עם הטבע הם בסיס להישרדות ודרך חיים.

במרכז מסעדה רומנטית גלילית צמחונית המגישה תפריט עשיר אורגני בחלקו אשר גדל ומוכן במקום. בקומה השנייה, המשקיפה על נוף המירון, נמצא מתחם הסדנאות בו ניתן להשתתף בסדנאות יצירה, רוח, רפואה אלטרנטיבית ומוסיקה. גן האירועים מציע את המרחב והאמצעים המושלמים ליצירת אירוע מיוחד במינו. מחתונות ואירועים פרטיים באווירה קסומה ומלאה בלב ועד לאירועי חברה ואירועים עסקיים מרעננים ומפתחים. המרכז מציע אירוח מלא באווירה ביתית.

מסעדת מרכבה פתוחה בימי שלישי עד שישי משעה 18:00 עד 00:00 ובשבת משעה 10:00 עד 14:00 ובערב משעה 18:00 ועד 00:00.

• בכל יום חמישי: הופעות חיות של הרכבים שונים ומגוונים ממיטב תרבויות המוסיקה השונות, מוסיקת עולם, רגאיי, פיוטים, חאפלות, מעגלי מתופפים ומפגשי מוסיקה פתוחים (ג'ם סשנים).

• בערבי שישי קבלת שבת מוסיקלית באווירה ביתית הממשיכה לארוחת ערב מלכותית על בסיס "שלם כפי רצונך" ואפשרות לבלות את כל השבת במקום.

מרכבה נבנתה באהבה, מתקיימת באהבה, מארחת ומשרתת באהבה ומזמינה אתכם לבוא ולקבל את כל מה שיש לנו לתת...
קדיתא
עזבה - מסעדה כפרית
מאכלים ערביים לבנונים.
ראשית אני מחויב בגילוי הנאות: מסעדת עזבה היא מהמסעדות המועדפות עלי ולא רק בגלל המאכלים שלא אמצא בשום מקום אחר אלא בעיקר בגלל חביב ואשתו שלדעתי המציאו מחדש את המינוח "אירוח קולינארי מסורתי".

הרבה לפני שהאוכל התבשל בסירים שבמסעדת "עזבה"(EZBA- אין קשר לעיזים) התבשל הרעיון בראשו של חביב דאוד, הבעלים.
עזבה, על שטח "עין העזים" שבמפות, הייתה בבת עינו של פואד סעד - סוחר נוצרי מעכו, "מלך הים והיבשה" - שחי לפני כמאה שנה והחזיק במקום עד שנות הארבעים. סבתא של חביב, שחיה עם משפחתה בכפר אקרית, הפקידה חסכונותיה אצל פואד. הצעתו, להחליף את כספה בשטח אדמה זה, הסמוך לכפר ראמה (ממש על כביש עכו-צפת), לא נראתה לה, וחביב, שמספר זאת כיום, מיצר על כך מאד.
רק עץ תאנים שהובא מאיזמיר, כמה עצי הדרים, בקתה ומעיין, נשארו לספר את הסיפור. ובינתיים, הציויליזציה התקרבה אל הבוסתן, הבקתה הורחבה, וחביב, שהתאהב במקום, החליט לשכור אותו מבעליו הנוכחיים: הקצין הדרוזי הראשון בארץ שחי בראמה ושמו עקל טורקי.

משפחת דאוד - חביב, מינרבה רעייתו וילדיהם - היא מעקורי איקרית שהופנו לראמה, שם בנו חייהם מחדש. חביב חלם להוציא לאור את איכויות המטבח המשפחתי שהגיעו עם משפחתו לפני 200 שנה מאזור צידון שבלבנון, וכך הפך עיסוקו מסיעוד למסעדנות.

הזהות היא ברורה ומוחלטת: מטבח ערבי, ביתי, אותנטי! חומרי הגלם המקומיים ומסורת ההכנה הם אלו המעצבים את אופי המטבח ב"עזבה".
אני מעיד על כך ממקור ראשון כי את הכתבה אני מכין תוך כדי שדאוד מקלף את הבצל והשום לידי.

העונתיות היא שם המשחק ולמרות הניסיון של החקלאות העכשווית לספק את כל סוגי הירק כל השנה, עדיין שיא הטעם של הירק הוא בעונתו הייחודית.

בקיץ נתפוס את 'עזבה' בעונת הבמיה והמלוחייה (עד סוף ספטמבר). מככבים בנוסף בקיץ עלי הגפן הממולאים.
בסתיו הקטניות המיובשות הן הדומיננטיות ואט אט בגלישה לחורף נראה במטבח את צמחי הבר כמו עולש, חובזה, עכוב ושמיר בר.
לסתיפתח (פתיחה) אפשר להזמין, למשל, חציל בלאדי על האש עם טחינה, מודמס (חומוס), סלטא (סלט) ומרקא (מרק). בהמשך מאכלי קידרה (קדרה), קובה, מאחשי (ממולאים) וסאג' מחל (על האש), ולקינוח קהווה (קפה) או צ'אי, וחלואה (מתוק). בערבית, אין מה לעשות, זה נשמע וגם מרגיש יותר טעים.
כפר ראמה
עין כמונים
מסעדה חלבית, משק גבינות, בית בד.

עין כמונים הוא משק קטן המייצר תוצרת חקלאית. המשק ממוקם בהרי הגליל, סמוך לכביש 85, בין כרמיאל לראש פינה.

עדר גדול של עזים, הרועה במרחבים פתוחים וירוקים הוא המקור לחלב, והבסיס לגבינות המפורסמות, המיוצרות מחומרים טבעיים בלבד תוך שימוש בטכניקות אירופאיות מסורתיות.
בנוסף למחלבה, עובדים במקום בית בד לייצור שמן-זית בכבישה קרה ומסעדה משובחת המשתמשת במוצרי המקום.

המסעדה החלבית מציעה שלל ארוחות המלוות בלחמניות כפריות תוצרת-בית, חמאה מתובלת, יין, זיתים מיוחדים, ירקות טריים, פלטות של גבינות צאן ולבנה מתוצרת המחלבה. בבוקר כדאי להזמין יוגורט עיזים בריא.
כדאי להזכיר את הקינוחים המושקעים, את תפוח העץ האפוי, את גלידות השמנת הצרפתיות תוצרת הבית וכמובן את הסורבטים הטבעיים.


את שמן הזית, את כל סוגי הגבינות של עין כמונים –קשות, חצי קשות ורכות – ואת כל מוצרי הבית ניתן למצוא בחנות הסמוכה למסעדה.


פתוח בימים א' – ה', 11.00 – 20.00.
בימי שישי וערבי חג, 11.00 – 21.00

עין-כמונים
סמוך לכביש 85, בין כרמיאל לראש פינה.
כמון
קדרת המכשפה והחלבן
בשרים, דגים, גבינות.

מסעדת הבית של מתחם הצימרים 'הטירות הנעות ברוח' שוכנת בנמרוד אשר ברמת הגולן. זוהי מסעדה שהגשימה את ראשית החזון האירוח של גלעד ויעל הבעלים : חוויה קולינרית מיוחדת באווירה של מסעדת הרים אמיתית. בקתת העץ מוצפת ב חלונות החולשים על נוף בראשיתי: אגם ברכת רם ועמק היעפורי.

המסעדה מתמחה במגוון קדירות עשירות של אסדו, אוסבוקו, בורגיניון וטלה, פרשנותם של גלעד ויעל לחומרי הגלם המקומיים מההר ומהעמק שלרגליו, וכן מטעמי פטריות, קישים כפריים עשירים, בשרים ודגים המעושנים בגזם דובדבן ותפוח.
מקום מיוחד שמורל גבינות העיזים המיוחדות של הבית.

תפריט יינות מכובד ומגוון של "שיקויי הבית" עם ובלי אלכוהול, מול אח בוערת (בחורף), אוויר צלול (בקיץ) ונוף. אכן נשמע טוב. בייחוד כאשר על כל הסיפור הזה משגיחות מכשפות הבית הידידותיות, אשר תלויות להן בכל פינה בה חפצו.

קדירת המכשפה והחלבן מציעה בסופי שבוע גם ארוחת בוקר עשירה במיוחד , הכוללת את תוצרתה הייחודית, על גבינות העיזים שלה, לחם סובין ואגוזים הנאפה במקום, יוגורט, לבנה, טחינה בדבש חרובים, עגבניות מיובשות, זיתים וחצילים כבושים מתוצרת הבית ועוד.

שעות פתיחה:
יום ה-12:00 ועד אחרון הסועדים ימי שישי ושבת, מ: 10:00 ועד אחרון הסועדים.
בשישי-שבת ארוחת בוקר בשעות 12:00-10:00.

קדרת המכשפה והחלבן
נמרוד
נמרוד
שוקולטה
ברחוב העליון העתיק של ראש פינה, בהליכה על חלוקי האבן המרכיבים את הדרך, מסתתר אחד המקומות היותר רומנטיים בצפון: שוקולטה.

בקומת הקרקע של מבנה אשר הוקם במימון הברון רוטשילד בסוף המאה ה-19, בין קשתות אבן מקומרות ניתן להתמלא מהאווירה הקסומה ומטעמם הנפלא של מעדני השוקולד והפרלינים המיוצרים במקום.

תוצרת 'שוקולטה' הפכה כבר מזמן לשם נרדף למוצרי שוקולד, משקאות שוקולד ולקינוחים איכותיים.
מי שמגיע רעב יכול תמיד להזמין מהמטבח הכפרי חלבי: החל מארוחות בוקר, דרך סלטי בריאות, מאפים מהתנור, פסטות, מרקים.

בערב ניתן להנות מהופעה חיה (בימי חמישי, כדאי לברר מראש) ולשבת על הבאר האלכוהולי. אם תיפלו על HAPPY HOUR בזמן ההופעה- בכלל הרווחתם.

ניתן לשלב את הפינוק עם ביקור באתר השחזור, ברחוב הראשונים, המציע טיול מיוחד בין הגלריות והמבנים השונים המספרים את סיפור המקום.

בימי חמישי בשעה 21:30 הופעות חיות מכל הסגנונות: אקוסטיות, ג'אז, בלוז, רוק, אתני, קלאסי וקברט.

שעות הפעילות:
א - ש 09:00 - השעות המתוקות של הלילה

שוקולטה
אתר השחזור, ליד בית הכנסת, ראש פינה
ראש פינה
כל הזכויות שמורות ©